Zukorlić optužio SDP da je povezan sa napadom u Sjenici

Liedr Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić optužio je danas Sandžačku demokratsku partiju (SDP) da je povezana sa nedavnim napadom iz vatrenog oružja na Edina Hamidovića u Sjenici.

Zukorlić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da su odgovorni za napad na Hamidovića pripadnici kriminalne grupe i eksponenti SDP-a, saopšteno je iz SPP.

„SDP prerasta u ozbiljnu kriminalističku organizaciju”, tvrdi Zukorlić i dodaje da će, ukoliko policija u Sandžaku ne raskine sa podrškom organizovanom narko-kriminalu, „pozvati narod da kupi oružje i da se brani”.

Tvrdi i da Hamidovića, urednika „Sjeničkih novina”, niko nije zaštitio, bez obzira na to što je mnogo ranije pismenim putem obaveštavao policiju na pretnje, na šta, kako dodaje Zukorlić, niko nije reagovao.

„Životi ljudi u Sandžaku su jeftini, a to je pokazao pokušaj likvidacije u petak Sjeničaka Edina Hamidovića koji je s četiri metka izrešetan pred detetom i suprugom”, rekao je Zukorlić.

Istakao je da se zastrašivanjima i teroru mora stati na kraj.

„Odmah, policijo, tužilaštvo, pravosuđe, raskid s kriminalom u Sandžaku ili nam recite da je kraj državnog sistema u Sandžaku. Ili, recite nam bezvlašće je krenulo, da znamo, da se snalazimo”, dodao je prenosi Tanjug.

U pucnjavi u Sjenici u petak uveče jedna osoba je pogođena sa četiri hica.

Kako su ranije preneli mediji u Sandžaku, sumnja se da su razlog pucnjave neraščišćeni računi dvojice muškaraca iz Sjenice, a u toku je intenzivna potraga za počiniocem.

Prema nezvaničnim informacijama, dvadesetsedmogodišnji L.E. iz Sjenice ispalio je više hitaca iz vatrenog oružja, od kojih su četiri pogodila H.E. (48), takođe iz Sjenice.

Zlatiborske Novine / Politika / Foto: Nemanja Jovanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *