Zlatiborsko kulturno leto: Juče pustinjska ljubav na Kraljevom trgu, večeras festival Licidersko srce

Najmlađi su juče mogli su da uživaju u dečjoj predstavi Pustinjska ljubav koja je održana na novoj bini Kraljevog trga na Zlatiboru. Rađena je po tekstu Biljane Zdravković, u režiji Nemanje Jovanovića, a u produkciji pozorištanceta “Smajli” iz Užica.

Dečja lutkarska predstava “Pustinjska ljubav” govori o prijateljstvu,ljubavi i borbi sa opasnim pustinjskim paukom. To je interaktivan komad pun zapleta i dinamike u kome su se smenjivale lutke i glumci. Bilo je dosta smeha, mališani su oduševljeni predstavom, ali i zanimljivo kostimiranim glumcima s kojima su ostvarili interakciju. Osim toga dosta pouka izvukli su iz same predstave.

Dečje pozorište uvek pored zabave i razonode nosi važne poruke, učeći decu šta znači biti dobar, pravičan, pošten, vredan. Kroz ovu zabavu deca otkrivaju magiju pozorišne umetnosti.

Program „Zlatiborskog kulturnog leta“ nastavlja se već danas na istom mestu od 19 časova, gde će posetioci Zlatibora imati priliku da uživaju u Međunarodnom dečjem festivalu folklora “Licidersko srce” koji okuplja mlade folklorce iz osam država.

Zlatiborske Novine / GZS / TOZ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *