20.2 C
Zlatibor
Subota, 30 Septembra, 2023

Završni radovi u Ratarskoj ulici

Asfaltiranjem saobraćajnice završava se kompletna rekonstrukcija Ratarske ulice vredna oko 23 miliona dinara. Pored novog asfalta zamenjena je vodovodna mreža i izgrađena kišna kanalizacija.

Kako je istakao direktor JKP “Vodovod” Duško Ljujić zamenjena je vodovodna linija fi 100 u dužini od oko 230 metara i urađeno 26 novih priključaka.

“Vodovod je izveo radove vredne oko 3,5 miliona dinara čime je pre svega obezbeđeno kvalitetnije snabdevanje građana vodom u ovom delu ulice. Iako su građani negodovali tokom izvođenja radova siguran sam da će već sutra kada ulica bude u funkciji biti veoma zadovoljni”.

Asfaltiranje ulice je povereno JKP “Niskogradnja” i prema rečima direktorke Snežane Milutinović do petka ulica će biti asfaltirana.

“Biće ugrađeno oko 2 500 kvadrata asfalta u dva sloja, a pre samog asfalta u ovom delu ulice urađena je kišna kanalizacija i zamenjena podloga. Deo ivičnjaka je popravljen, a deo zamenjen novim, tako da sada imamo u potpunosti rekonstruisanu ulicu koja će, nadam se do petka biti u funkciji”.

Tokom ovogodišnje građevinske sezone delimična ili kompletna rekonstrukcija rađena je i u ulicama Ive Andrića, Kondinoj, Zlatarskoj, Svetozara Markovića, Solunskoj i Jelovogorskoj ulici. Završeni su radovi na asfaltiranju Ulice Aleksandra Vučkovića u Sevojnu, a asfaltiranjem Ratarske ulice JKP ” Niskogradnja” završava ovogodišnju građevinsku sezonu. Dok vremenski uslovi budu povoljni radiće se na sanaciji udarnih rupa i prekopa na gradskim saobraćajnicama.

Grad Užice

spot_img