Završeni radovi na rekonstrukcija dela toplovoda u Ulici Marije Mage Magazinović

Završeni su radovi na zameni dotrajalog magistralnog toplovoda u Ulici Mage Magazinović na potezu od Narodnog pozorišta do raskrsnice sa Ulicom Ljube Stojanovića. Radovi vredni oko osam miliona dinara obuhvatili su sanaciju svih kritičnih tačaka na kojima je dolazilo do havarija u prethodnoj grejnoj sezoni.

Po rečima Branka Filipovića Izvršnog direktora JKP “Gradska toplana” Užice u toku sutrašnjeg dana očekuje se i asfaltiranje deonice na kojoj su radovi izvođeni. Dodaje, ovo nije jedina lokacija na kojoj će se tokom letnjih meseci raditi.

“Završena je rekonstrukcija dela toplovoda ka Zelenoj pijaci, trenutno menjamo i izolaciju toplovoda koji pripada kotlarnici “Lipa” duž Carinskog potoka a posle ovih radova očekuje nas rekonstrukcija kotlarnice Bloka Zlatibor, sva četiri izmenjivača, odvajača kondenza i ugradnja novog kondenznog suda. Planirani su i radovi na postrojenju u Koštici”.

Uporedo sa radovima na rekonstrukciji toplovoda radi se i na izradi projektne dokumentacije novu kotlarnicu “Međaj”, koja je u završnoj fazi. Prema očekivanjima do kraja ove godine očekuje se i građevinska dozvola.

Zlatiborske Novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *