Završen novi objekat Upravne zgrade na groblju Sarića Osoju

Objekat nove upravne zgrade na groblju Sarića Osoje, na mestu stare koja je izgorela u požaru, komletno je završen. Radove vredne oko 22 miliona dinara, finansirali su sa oko 10 miliona  grad Užice, i 12 miliona Javno komunalno preduzeće „Bioktoš“, dok je projekat nove zgrade uradila Projektantska kuća Arhimis, istakao je posle obilaska Ivan Stanisavljević, član gradskog veća zadužen za javna preduzeća.

„Zgrada površine 300 m2 ispunjava sve neophodne uslove , pored kancelarija, zaposleni će imati i prostor za presvlačenje i čajnu kuhinju, a urađeno je i centralno grejanje. Jedan lokal namenjen je za prodavnicu Srpske pravoslavne crkve i već za predstojeće Zadušnice građani će u prodavnici JKP „Bioktoš“ moći da kupuju sveće “ , kaže Stanisavljević.

Po rečima Olivera Ristanovića direktora JKP „Bioktoš“ zahvaljujući završetku radova zaposleni koji su privremeno radili u Radnoj jedinici Dovarje sada se vraćaju na svoja radna mesta u potpuno novi prostor, što će im donekle olakšati rad, a lakše će sigurno biti i građanima koji svakodnevno dolaze.

„Radi se i na uređenju postojećih parcela i izradi novih dvodelnih grobnica, zbog čega je važno da i građani svoje obaveze izmiruju na vreme. Mesečno održavanje iznosi 1 500 dinara i to je cena sa kojom se Užice svrstava među one gradove i opštine sa povoljnom cenovnom politikom“, dodaje Ristanović.

JKP „Bioktoš“ gazduje grobljima Sarića Osoje, Dovarje i Vlaovac, a u saradnji sa Gradom radi se i na iznalaženju nove lokacije kako bi se na vreme obezbedio prostor, jer postojeći je dovoljan za narednih 6 do 7 godina.

Zlatiborske Novine