19.8 C
Zlatibor
Subota, 30 Septembra, 2023

Završen je 2. plesni festival Zlatibor latino dance Expirience

Završen je Drugi plesni festival Zlatibor latino dance Experience, koji je proteklog vikenda na Zlatiboru okupio zaljubljenike u latino plesove salsu, bachatu i afro ples kizombu.

Po rečima Milkice Milinković, organizatorke festivala, nadmašen je broj učesnika u odnosu na prošlu godinu, čime je ujedno i ispunjen željeni cilj, da festival raste iz godine u godinu, i to ne samo po broju učesnika već i po broju i kvalitetu ponuđenih sadržaja tokom trajanja festivala.

Ove godine festival je trajao tri dana a gosti su imali priliku da uče nove plesne pokrete od strane dva instruktorska plesna para i da uživaju u latino ritmovima tokom tri plesne večeri. Festival je ovoga puta okupio više od 100 plesača iz 17 gradova Srbije i BIH koji se rekreativno bave plesom: Smederevo, Beograd, Pančevo, Vršac, Bela Crkva, Zaječar, Niš, Kragujevac, Kruševac, Ćuprija, Jagodina, Čačak, Požega, Užice, Bijeljina, Kakanj, Sarajevo, što je za drugu godinu održavanja veliki uspeh i već na samom početku svrstava ovaj plesni vikend u red retkih koji mogu da se pohvale ovolikim brojem plesača kako iz različitih gradova tako i iz različitih plesnih škola, a koji su zajedno širili pozitivnu energiju i druženje.

Najveći uspeh jeste da su gosti uživali i da sa festivala i Zlatibora nose lepe utiske, što je veliki temelj i podsticaj za buduće planove i organizaciju, uz želju da jednog dana festival preraste u internacionalni događaj.

Posebnu zahvalnost organizatorka izražava Turističkoj Organizaciji Zlatibor i Kulturnom centru Zlatibor, koji su prepoznali potencijal ove manifestacije i pružili podršku, kao i prijateljima Vila Romantika, Vila Dabic i Kafe Akter, a naravno i svim plesačima koji su svojim učešćem pružili podršku i bili deo stvaranja ove lepe plesne priče na Zlatiboru.

TO Zlatibor

spot_img