Štab za vanredne situacije zasedao je povodom pogoršanja epidemiološke sitacije

U velikoj sali SO Požega danas je zasedao Štab za vanredne situacije Opštine Požega. Komandant Štaba, Đorđe Nikitović konstatovao je da je poslednjih dana došlo do povećanja broja zaraženih Kovidom -19, ali da se istovremeno povećava i broj vakcinisanih i revakcinisanih sugrađana.

Jovica Lazarević, načelnik Policijske stanice Požega kazao je da su u dvonedeljnoj izolaciji, na današnji dan, 284 naša sugrađanina, da nema kršenja mera od strane ugostitelja i da se kontrole stalno vrše u saradnji sa komunalnom i sanitarnom inspekcijom. On je rekao da se značajan porast broja zaraženih u Arilju reflektuje i na našu opštinu i to u graničnim delovima, u Milićevom selu i Gorobilju.

Dr Vera Matović, direktorica požeškog Doma zdravlja, istakla je da je situacija očekivana za drugu polovinu februara, da je primećen manji porast broja pozitivne dece uzrasta ugavnom od 5 do 8 razreda, na nivou od 2 do 3 slučaja dnevno. „Beležimo i nekoliko slučajeva da pacijenti koji su preležali koronu ponovo postaju pozitivni“, kaže dr Matović. Vakcinacija i revakcinacija protiču u najboljem redu. Svi vakcinisani i revakcinisani se osećaju dobro i nije bilo slučajeva neželjenih posledica. Ona je u izjavi za naš radio kazala da je do današnjeg dana u Požegi vakcinisano oko 1500 naših sugrađana, a već preko 500 i revakcinisano.

Opština Požega je prema uputstvu Ministrastva državne uprave i lokalne samouprave potpisala sporazum o saradnji sa Institutom „Milan Jovanović -Batut“ kojim se obavezala da će obezbediti volontere za pozivanje građana na vakcinaciju. Za sada to funkcioniše bez problema i striktno po proceduri iz potpisanog sporazuma, kaže za naš radio član Štaba za vanrende situacije i zamenik predsednika Opštine Požega Ivan Novaković.

Zlatiborske Novine / Radio Požega