-5.5 C
Zlatibor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Za sport u Priboju 27,5 miliona dinara

Za sportske klubove i udruženja opština Priboj u ovoj godini opredelila je 27,5 miliona dinara, a Opštinsko veće na sednici 22.februara, prihvatilo je predlog Komisije za raspodelu tih sredstava.

Za redovne programe u oblasti sporta izdvojeno je 20 miliona, a za posebne 7,5 miliona dinara. U obe kategorije, iz opštinskog budžeta, sportski dinar opredeljen je za po 15 korisnika.

Lokalna samouprava u Priboju, koliko joj to mogućnosti dozvoljavaju, nastoji da pomogne rad sportskih klubova, ali još više da podrži aktivnosti tzv.masovnog, odnosno školskog sporta, u prvom redu zbog zdravog načina života naše najmlađe populacije, a onda i zbog ostvarenih razultata, kako sportksih kolektiva, tako i sportista pojedinačno, koji tako na najbolji mogući način prezentuju i sportski Priboj i naš grad u celini.

Opština Priboj i Sportski savez, nastoje da posebnu pažnju posvete, kako ženskom sportu, tako i društveno osetljivim grupama, ali i školarcima, pa čak i još mlađoj populaciji, kroz sve msovnije Školice sporta.

Pribojski većnici na svom 54-om zasedanju u ovom sazivu prihvatili su i Izveštaj o radu za prošlu godinu Doma kulture Pivo Karamtijević, kao i Izveštaj o popisu imovine i obavezama Opštinske uprave na dan 31. decemabar 2022. godine.

Opština Priboj

spot_img