U PSSS Užice besplatna analiza zemljišta

Poljoprivredna, savetodavna i stručna služba Užice obaveštava poljoprivredne proizvođače da je u toku prijavljivanje zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača za besplatnu analizu zemljišta.

Analizom zemljišta mogu se dobiti važni podaci o plodnosti zemljišta kao i peporuka za primenu mineralnih đubriva i drugih oplemenjivača zemljišta. Na taj način se obezbeđuje popravka zemljišta, pravilno i racionalno đubrenje. Sve to može doneti bolji prinos, kvalitetnije plodove, niže troškove proizvodnje i očuvanje životne okoline.

Broj uzoraka zemljišta koji su opredeljeni za besplatnu analizu je ograničen. Uslov je da gazdinstvo bude regisrovano u Registru poljoprivrednih gazdinstava. Jedno poljoprivredno gazdinstvo može da uradi najviše 4 analize za parcele koje su prijavljene u Registru poljoprivrednih gazdinstava. Zainteresovani za besplatnu analizu zemljišta se mogu prijaviti u prostorijama PSSS Užice lično ili telefonom 031/513 491. Od dokumentacije je potrebno pripremiti Izvod iz setvene strukture. Prijavljivanje će trajati do kraja jula 2021. godine.

Zlatiborske Novine