U nekoliko požeških sela uvedena je vanredna situacija, zbog velikih snežnih smetova

Obilan sneg, povremeno praćen olujnim vetrom, izazvao je stvaranje brojnih snežnih smetova što je prouzrokovalo probleme u većem delu požeške opštine. Zbog toga su članovi štaba za vanredne situacije, proglasili vanrednu situaciju u nekoliko požeških sela.

Posle nekoliko sati snežnih padavina koje je gotovo neprekidno pratio vetar olujne jačine, u nekoliko sela požeške opštine je većina puteva ili teško prohodna ili u potpunosti neprohodna, pa kako se njihovo čićšenje ne može obaviti redovnim merama i aktivnostima, na predlog predsednika opštine, Đorđa Nikitovića, ondosno komandanta opštinskog štaba za vanredne situacije – uvedena je vanredna situacija u: Tometinom Polju, Ljuticama, Duškovcima, Mršeljima, Loretu, Tabanovićima, Papratištu, Gornjoj Dobrinji i Dražinovićima.

Iako je mehanizacija još od ranog jutra angažovana na raščišćavanju puteva, a i meštani u nekoliko sela su bezuspešno pokušali da se sami organizuju, uvođenjem vanredne situacije će biti omogućeno angažovanje svih raspoloživih kapaciteta, posebno dodatne mehanizacije, u cilju normalizacije života na području cele opštine.

Pored neprohodnih puteva, veliki problem je izazvalo oštećenje elektro-vodova pa je veliki broj domaćinstava ostao bez električne energije.

Kako zbog velikih smetova, ni vozila elektrodistribucije nisu mogla doći do svih mesta gde su kvarovi nastali, normalizacija snabdevanja električnom energijom se, u najvećoj meri može očekivati u toku današnjeg dana dok će u toku sutrašnjeg dana biti otklonjeni svi, čak i najmanji, kvarovi, izrazio je očekivanje direktor požeškog pogona elektrodistribucije.

U ostalim oblastima nisu zabeleženi veći problemi a očekuje se ubrzana normalizacija stanja posebno jer su se i vrmenske prilike stabilizovale, a u slučaju potrebe, članovi štaba i angažovanih preduzeća u saniranju situacije, svim građanima su non – stop na raspolaganju, rekao je komandant štaba za vanredne situacije, Đorđe Nikitović.

Požega Online / Zlatiborske Novine