U Arilje po titulu

Fudbaleri Sloge u okviru 19. kola srpske lige zapad gostuju u Arilju domaćoj Budućnosti koja im je najbliži rival na tabeli sa zaostatkom od 11 bodova.

Derbi između Buudćnosti i Sloge može biti odlučujući za neizvesnost oko prvog mesta, ukoliko je ona i realna u situaciji kada Požežani beže Ariljcima čak 11 bodova. Sloga je u laganom ritmu savladala nejaku Šumadiju i u toj utakmici nismo mogli da vidimo pravo lice lidera na tabeli, dok je Budućnost donela bod iz Novog Pazara sa terena koji je uvek nezgodan za igru, a naročito sada kada su Jošanici prekopotrebni bodovi u borbi za opstanak. Aleksandar Petaković očekuje tešku utakmicu u Arilju, bez nekog posebnog pritiska na njegovu ekipu.

Sloga je jedina neporažena ekipa u svim srpskim ligama i sada svi očekuju samo pobede, što nije baš ni realno. Teško je držati takav ritam cele sezone, poraz će nekada doći ali ne bi bilo dobro da to bude u utakmici sa Budućnosti. A na kraju krajeva i ako do poraza i dođe neće biti smak sveta.

Petaković neće moći da računa na Glišovića koji se povredio na poslednjem treningu pred Šumadiju, Ristić nije siguran jer ima blažu povredu zbog koje je zamenjen u prvom kolu, ali šef struke ima na raspolaganju dvadeset kvalitetnih igrača koji jedva čekaju svoju priliku. Utakmica između Budućnosti i Sloge igra se u nedelju od 14.30.

Zlatiborske Novine / ZoomUe