-5.5 C
Zlatibor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Tehnički prijem tek nakon sanacije oštećenja

Posle oštećenja koje se u toku dana pojavilo na dečijem bazenu na Gradskoj plaži direktor JP “Užice razvoj” Miloš Milivojević obratio se medijima i tom prilikom istakao da će se narednih dana utvrditi kako je došlo do oštećenja i čija je to odgovornost.

“Pre nekoliko sati nakon podizanja ustava na brani i pražnjenja Gradske plaže došlo je do mehaničkog oštećenja na podu bazena, što i sami možete videti. U kontaktu smo sa projektantom i izvođačem i narednih dana radićemo na utvrđivanju svih okolnosti i uzroka ovog oštećenja”.

“Moram da priznam da sam ličo razočaran i besan zbg svega ovoga, ali isto tako vas uveravam da ću lično insistirati da se utvrde svi elementi i uzroci a potom i da odgovorni snose posledice”, dodaje Milivojević.

JP “Užice razvoj” kao neko ko je vršio stručni nadzor nad rekonstrukcijom dečijeg bazena, kontolisalo je da svi radovi budu izvedeni u skladu sa projektno tehničkom dokumentacijom i isto tako smo kao što sam već ranije govorio, na predlog stručnog nadzora, uradili i dodatne radove, one koji nisu bili predviđeni projektom, ali smo smatrali da su neophodni. Moram da naglasim da je jedan od vrlo bitnih faktora i činjenica da nam se dečiji bazen nalazi uz samu reku i da tu postoji izvestan uticaj odnosno pritisak vode iz korita na sam bazen”.

Po Milivojevićevim rečima u skladu sa utvrđenim stanjem odgovorni će snositi troškove i sve pravne posledice.

Grad Užice

spot_img