Sve spremno za spektakl: Priboj domaćin svečanog otvaranja Sportskih igara mladih u Srbiji

Nakon samo dve godine članstva u sportskoj porodici karavana prijateljstva, opština Priboj dobila je počasno mesto da bude domaćin svečanog otvaranja sportskih igra mladih za Srbiju ove godine. U toku je završnica priprema najvećeg ovogodišnjeg spektakla u Priboju , kako najavljuju organizatori ove sportske manifestacije.

„Svečana ceremonija biće upriličena na Trgu Fap-a i potrudili smo se svi zajedno, i predstavnicio lokalne samouprave opštine Priboj i naši tehnički partneri iz Spotrskog saveza Priboja da zaista napravimo jedan spektakl. Dugo smo ga najavljivali i siguran sam da će svi Pribojci ali i svi oni koji dođu u Priboj biti zaista oduševljeni, jer smo se potrudili da taj zabavni program prilagodimo svim uzrastima od 7 do 77 godina i da svi uživamo u ovim karnevalskim danima koji nas očekuju u u Priboju . S obzirom da imamo lepu saradnju sa predstavnicima opštine Priboj, nekako je lakše kada ste u gradu prijatelja, onda sve možete da uradite u interesu dece Priboja i Srbije i mališana regiona” , rekla je Ivana Jovanović, direktorka Sportskih igara mladih u Srbiji.

Ivana Jovanović, direktorka SIM

U Priboju će se uz sportska tagkmičenja u petak i subotu , ceremoniju Scvečanog otvaranja Igara, održati i proslava 7. rođendana Igara u Srbiji. Кoncerti Dejana Petrovića i Leksington benda uveličaće proslavu sedmog rođendacvna SIM Srbije uz veliku tortu i vatromet.

„Priboj će po prvi put biti domaćin i tri državna prvenstva u trci na 60 metara, u malom fudbalu i igri izmedju dve vatre koje će početi u petak u 13 časova“, rekao je za Tanjug predsednik Sportskog saveza Priboja Filip Komarica.

Za svečano otvaranje najavljen je spektakularan program, kaže predsednica Sportskih igara mladih Ivana Jovanović.

Planirani su koncerti Dejan Petrović Big benda i Leksington benda kao i specijalno iznenađenje i vatromet povodom sedmog rođendana Sportskih igara mladih Srbije“, kazala je Jovanovićeva.

Očekuju se posetioci iz Prijepolja, Užica, Bajine Bašte, Bosne i Hercegovine. Naravno, ulaz je besplatan, tako da građanima, gostima i deci ostaje samo da uživaju.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Dunav osiguranja, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, nakon Priboja obići će još 35 gradova i mesta, a u toku su onlajn prijave učesnika uz sve veće interesovanje mladih za svih 10 disciplina u okviru SIM-a.

Zlatiborske Novine / RINA