Sportski savez Čajetina: SIM počinju 4. juna

Kako je prethodno najavljeno, ovogodišnje izdanje Sportskih igara mladih odvijaće se po etapama, usled epidemiološke situacije u zemlji. U Čajetini će se 4. juna organizovati takmičenja u tri sporta, a ostale discipline najverovatnije će biti održane polovinom juna.

Takmičenja će se održati u tenisu, šahu i stonom tenisu. Teniska takmičenja održaće se na terenima „Springs“ u Gajevima, sa početkom od 10 časova, za decu uzrasta 2005. godišta i mlađi. Od 14 časova u dvorani „Sportskog centra Čajetina“ na programu su takmičenja u šahu (dečaci i devojčice u dve kategorije: 2005. godište i mlađi odn. 2009. i mlađi) i stonom tenisu (2005. i mlađi odn. 2008. i mlađi).

Prethodne dve godine SIM je na Zlatiboru održavan tokom jednog dana. Za sport na otvorenom, tj. tenis, dozvoljeno je prisustvo do 1000 ljudi, uz mnogo manje ograničenja, u skladu sa preporukama Vlade Srbije. Za stoni tenis i šah, koji će biti održani u zatvorenom prostoru, biće potrebne sve propisane mere, poput dezo-barijera, rukavica i maski… Organizacioni odbor SIM-a doneo je odluku da će ove godine svako dete učesnik uz prijavni list morati da ima i saglasnost roditelja. Svakako da nam je najvažnije zdravlje dece i njihova bezbednost – kaže Nemanja Kutlešić, iz Sportskog saveza Čajetine, koji organizuje ovu manifestaciju u Čajetini.

Prijave su otvorene za svu decu školskog uzrasta sa teritorije Čajetine, kao i za sve zainteresovane iz drugih gradova u Srbiji, što je bila praksa i prethodnih godina, kada je na Zlatiboru bilo učesnika iz Priboja, Kruševca, Beograda…

Prijavni obrasci: Šah 1, Šah 2, Stoni tenis 1, Stoni tenis 2, Tenis, Saglasnost roditelja

Zlatiborske Novine / Zlatiborpress / Foto: Sportski savez Čajetina