20.2 C
Zlatibor
Subota, 30 Septembra, 2023

Sporazum o paketu stručne podrške u okviru Programa EU Exchange 6

Grad Užice će biti deo Programa EU Exchange 6, koji se odnosi na povećanje kredibiliteta planiranja, programskog budžetiranja i kontrole izvršenja javnih rashoda na lokalnom nivou. Sporazum o saradnji, potisao je na svečanosti u Beogradu, Miodrag Petković član Gradskog veća.

Grad Užice jedna je od 33 lokalne samouprave, koje su potpisale sporazum, na osnovu konkursa sprovedenih u okviru Programa EU Exchange 6, a paket podrške koristiće se za izradu srednjoročnog plana, kojim će se napraviti dobra veza između nedavno usvojenog Plana razvoja grada Užica i godišnjih budžeta.

Program EU Exchange 6 predstavlja podršku Evropske unije lokalnim samoupravama u Srbiji za ključne reformske procese na putu pristupanja EU. Program se gotovo u kontinuitetu realizuje od 2004. godine, a šesta faza finansira se iz sredstava IPA 2019 na osnovu ugovora o donaciji zaključenog između Delegacije EU i Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) kao nacionalne asocijacije svih lokalnih samouprava i implementacionog partnera u svim fazama Programa.

Grad Užice

spot_img