Sneg napravio potpuni haos u Prijepolju: U delovima opštine proglašena vanredna situacija, zavejani putevi i 500 domaćinstava bez struje

Na teritoriji opštine Prijepolje snežne padavine napravile su kolaps. Zbog nedostatka mehanizacije nisu u potpunosti pročišćene ni glavne gradske ulice, a do mesnih zajednica Babine, Kamena Gora, Kaćevo, Hisardžik i Zvijezda put je neprohodan.

Danas na zasedanju Štaba proglasili smo vanrednu situaciju na ovim putnim pravcima. Na osnovu rešenja koje imamo sa privrednim subjektima a koji su osposobljeni za čišćenje snega, odredili smo koje će putne pravce čistiti, i po kojoj ceni će biti angažovani – kazao je Esad Hodžić, zamenik predsednik opštine Prijepolje.

Ono što dodatno otežava situaciju jeste da je zbog propalog tenedera, opština Prijepolje ovu zimu dočekala bez adekvatne mehanizacije, tako da je neophodna pomoć viših instanci kako bi sneg bio očišćen, a meštani normalno funkcionisali.

Komunlano preduzeće nije adekvatno opremljeno, imaju zastarelu mehanizaciju. Zbog toga smo uputili molbu gradu Beogradu, koji će nam sutra ustupiti jedan kamion što će nam u mnogo olakšati čišćenje u narednom periodu – kazao je Hodžić dodajući da najveći problem u centru grada imaju zbog neporpisno parkiranih vozila koja otežavaju čišćenje.

Snežne padavine su prouzrokovale problem u snabdevanju električnom energijom, a preko 500 domaćinstava je bez struje.

Prema rečima direktora pogona EPS-a u Prijepolju problem će biti saniran u toku današnjeg dana. Do sada nije bilo poziva za evakuaciju, sem intervnecija gde je zbog smrtnog slučaja poslata mehanizacija da očisti seosko groblje – navodi Hodžić.

ZLatiborske Novine / RINA