Škola u Bučju biće preuređena u dečje odmaralište

Ministarstvo privrede i Opština Priboj će ove jeseni sa 45 miliona dinara finansirati kompletnu rekonstrukciju zgrade nekadašnje škole u Mesnoj zajednici Bučje. Zakatančena osmoljetka, smeštena na oko 1.000 metara nadmorske visine, biće preuređena u dečje odmaralište odnosno u objekat za boravak u prirodi.

Radovi na rekonstrukciji su započeli pre dva dana, a izvođač posla je firma “Rovčanin inženjering” iz Prijepolja.

-Radovi bi po ugovoru trebalo da budu završeni za tri meseca odnosno 90 kalendarskih dana. Rekonstrukcija objekta podrazumeva građevinsko-arhitektonske i elektromontažne radove, kao i one na mašinskim instalacijama, vodovodnoj i kanalizacionoj mreži – pojašnjava Marko Janjušević, koordinator projekta.

Do jeseni u novom ruhu – maketa budućeg dečjeg odmarališta

U Opštini Priboj ističu da će buduća škola u prirodi imati kapacitet od 60 ležajeva. U okviru ovog novog turističko-edukativnog kompleksa imaće i restoran, teretana, učionice za nastavu, dok eksterijer podrazumeva posedovanje terena za košarku, odbojku i mali fudbal, kao i rekreativni mobilijar na otvorenom i igralište za najmlađe.

Rekonstruisana školska zgrada će prema Projektu na jesen biti otvorena i za turiste i ljubitelje netaknute prirode, jer se u blizini objekta nalaze prirodni predeli izuzetnih odlika, poput jedinstvenog kanjona Sutjeske ili prelepa visoravan Krnjače…

-Prioritet Opštine Priboj u narednoj godini biće i rehabilitacija puta ka Bučju, a sa ‘Skijalištima Srbije’ se već intezivno razgovara o uređenju ski staza i eventualnog postavljanja manjih žičara na terenima idealnim za uživanje i u zimskim sportovima – najavljuje Janjušević.

U pribojskoj lokalnoj upravi naglašavaju da je i ova investicija značajna karika u daljem razvoju turizma i agrara na ovom području.

-Novi sadržaji podrazumevaju i dodatnu potrošnju, u svakom pogledu, pre svega zdrave I organske hrane,I to na kućnom pragu, što će, kako se očekuje, doprineti unapređenju i seoskog turizma – smatraju u Opštini Priboj.


Projekat „Pribojska hronika na sajtu Varoških novina“ je sufinansiran iz budžeta Opštine Priboj (Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva)

Zlatiborske Novine / Varoške novine / Foto: Facebook/Bucje-skola u prirodi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *