-5.5 C
Zlatibor
Srijeda, 29 Novembra, 2023

Rekonstrukcija gradskih ulica u Užicu

Od početka građevinske sezone deo mehanizacije i ekipa užičke “Niskogradnje” svakodnevno je na gradskim ulicama. Radi se na sanaciji udarnih rupa, presvlačenju kolovoza, a u nekoliko ulica izvodi se i kompletna rekonstrukcija.

Obimni radovi trenutno se izvode u Ulici Ive Andrića u Turici gde se komletno rekonstruiše deo ulice koji je preostao posle radova izvođenih prošle godine.

“Pored izgradnje kišne kanalizacije i nakon postavljanja vodovodne i gasne instalacije urađena je priprema ovog dela ulice u dužini od oko 450 metara. Ulica se radi u punom profilu u širini od 5,5 metara, a na to treba dodati i 1,2 metra široke trotoare. Ovde će biti ugrađeno oko 3 500 kvadrata asfalta a za sve pomenute radove grad je opredelio 10 miliona dinara, kaže direktorka JKP “Niskogradnja” Snežana Milutinović.

Prema njenim rečima radi se u ostalim gradskim ulicama gde se svakodnevno saniraju udarne rupe i gde se prate radovi na postavljanju gasovodne mreže. U zavisnosti od oštećenja kolovoza radi se presvlačenje delova ili celih ulica. Dodaje da će i pored otežavajućih okolnosti koje se pre svega odnose na otežane uslove rada usled visokih temperatura sve što je planirano biti završeno do kraja građevinske sezone.

Slobodan Šiljković, član Gradskog veća za saobraćaj moli sugrađane za strpljenje i podseća da je primarni cilj zaštita životne sredine i smanjenje aerozagađenja. Zbog toga se kaže u velikom broju gradskih ulica radi gasovodna mreža.

“Ipak trudimo se da pratimo te radove i da po završetku kopanja za gasovodnu mrežu uradimo ulice. Jedna od tih ulica je Zlatarska gde se radi komletna rekonstrukcija i gde će na oko 750 metara biti ugrađeno više od 3 000 kvadrata asfalta. Završena je rekonstrukcija kraka Ulice Miloša Božanovića a narednih dana radiće se u Kondinoj ulici, kojom je takođe prošao gas, priprema i presvlačenje te deonice. Obimni radovi izvode se u Zlatiborskoj ulici, kao i u Jelovogorskoj i dva kraka Ulice Svetozara Markovića”.

Nedavno je završen tender i za Ratarsku ulicu, za čiju komletnu rekonstrukciju je iz budžeta izdvojeno 7,3 miliona dinara.

zlatiborske.rs

spot_img