Priveden mladić koji je ispisao grafit u Prijepolju,a za koji se veruje da je podrška Velji Nevolji

Policija u Prijepolju podnela je krivičnu prijavu protiv muškarca iz tog grada zbog krivičnog dela uništenja i oštećenja tuđe imovine.

Naime, njemu se na teret stavlja da je na potpornom zidu novoizgrađene obaloutvrde i keja u Šarampovu, u dužini od dvadesetak metara ispisao grafit “Grad na Limu tebe voli do kraja se s tobom bori” sa grbom Parizana i potpisom “Grobari Prijepolje”, aludirajući na podršku uhapšenom vođi navijača Partizana Veljku Belivuku.

Za žitelje Prijepolja, ovaj prizor je bio uznemirujući jer Veljko Belivuk nije nikakav nacionalni heroj koji je nevin sklonjen iza brave, već osvedočeni nasilnik i osuđenik, koji svoje kriminalne aktivnosti krije iza navijanja za fudbalski klub.

Izgradnja obaloutvrde na desnoj obali Lima u Šarampovu vrednaje 85 miliona dinara, a radovi se izvode u okviru projekta “Upravljanje slivom reke Drine na Zapadnom Balkanu”, na osnovu Sporazuma o grantu Trast fonda za globalne ekološke kapacitete i Specijalnog fonda za klimatske promene, potpisanog između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Zlatiborske Novine / INA