Prijepolje ostalo bez opštinskog pravobranioca

Prvog radnog dana u 2022. godini zasedao je parlament u Prijepolju. Na sednici sazvanoj po hitnom postupku, sa samo dve tačke dnevnog reda odbornici su usvojili predlog rešenja o prestanku funkcije opštinskom pravobraniocu Ani Pejović, koja je nedavno podnela ostavku na tu funkciju zbog izabora za sudiju Osnovnog suda u Prijepolju.

Na funkciju opštinskog pravobranioca, pravnica Ana Pejović izabrana je u aprilu prošle godine. Međutim, na tom mestu zadražala se svega 9 meseci, a ostavku je podnela nakon što je Skupština Srbije, polovinom decembra izabrala za novog sudiju Osnovnog suda u Prijepolju. Predsednik opštine Vladimir Babić, zahvalio se Ani na predanom radu i poželeo joj sreću na novom poslu. On je najavio i raspisivanje konkursa za izbor novog pravobranioca.

„Hvala Ani na predanom radu, nadam se da će novi pravobranilac nastaviti isto tako uspešno da obavlja posao kao što je to ona činila”, kazao je između ostalog predsednik opštine Vladimir Babić.

Opštinsko veće tokom nedelje raspisaće konkurs za izbor novog pravobranioca, a Ana Pejović na dužnost sudije stupiće 10. januara, kada je zakazana svečana sednica povodom izbora novih sudija u Osnovnom sudu u Prijepolju.

Zlatiborske Novine / PP Media

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *