Pribojski recitatori nagrađeni na 41. Smotri recitatora Zlatiborskog okruga

Učenik pribojske Gimnazije Kamber Hasanagić predstavljaće Priboj i Zlatiborski okrug, u starijem uzrastu, na Republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“ koja se održava u Valjevu. On je osvojio prvo mesto na Okružnoj smotri recitatora, koja je održanau Kosjeriću 28. aprila, a govorio je pesmu „Nisam video Marija“ Jelene Stojković, a njegov mentor je profesorka srpskog jezika Mica Rakić.

Ocenjivačka komisija u sastavu profesora Gordane Đokić, Sene Vukotić i Filipa Vukotića proglasila je najuspešnije recitatore u sve tri uzrasne kategorije, a među njima je i mlada pribojska recitatorka Elena Savić, koja je zauzela treće mesto u mlađem uzrastu. Elena Savić, učenica OŠ „Desanka Maksimović“ Priboj, govorila je pesmu Tanje Savić „Neću da odrastem“, a mentor joj je učiteljica Jelena Ratković.

Odluka organizatora je da se ove godine 52. Smotra recitatora Srbije ,,Pesniče naroda mog“ održi u onlajn formatu zbog trenutne epidemiološke situacije. Žiri na svim nivoima takmičenja zaseda ,,uživo“, a snimci se emituju u kontinuitetu za svaku kategoriju posebno, kao što je to slučaj i u normalnim okolnostima. Žiri na 41. Smotri recitatora Zlatiborskog okruga pogledao je 52 snimka recitatora iz Požege, Priboja, Prijepolja, Užica, Sjenice, Čajetine, Arilja, Bajine Bašte, Nove Varoši i Kosjerića. Prema propozicijama samo prvoplasirani iz sve tri uzrasne grupe nastavljaju takmičenje na republičkom nivou.

Republička Smotra recitatora održaće se prema kalendaru takmičenja i smotri za školsku 2020/2021. godinu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, 14. i 15. maja takođe u onlajn formatu.

Zlatiborske Novine