-5.5 C
Zlatibor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Priboj dobio novi minibus

Po konkursu Ministarstva za brigu o selu, Opština Priboj je među 17 lokalnih samouprava u Srbiji, koje su dobile bespovratna sredstva od 7 miliona dinara za nabavku vozila minibus, za prevoz pre svega seoskog stanovništva, ali i svih građana naše opštine. U nabavci novog minibusa sa 20 plus 1 sedište, Opština Priboj je učestvovala sa 1,3 miliona dinara.

Iako mu još nije određena konkretna namena, novi minibus koristiće se za prevoz dece, posebnih i turističkih tura, a moći će da se koristi i kao ispomoć za besplatan prevoz na seoskom području.

Minibus je izuzetno kvalitetno i funkcionalno vozilo, marke je Mercedes, sa savremenom opremom, pa da bi što duže bilo u eksploataciji, posebna pažnja posvetiće se izboru budućeg vozača.

“Selo i seljani su se očigledno pokrenuli, a sada će i da krenu – od sela do sela, a onda i do varoši. Da potraže pomoć doktora, da odu do škole, da se okupljaju na manifesstacijama, da se sportski nadmeću, da se druže ali i obave sve ono što državni činovnici traže od njih.”, rekao je ministar Milan Krkobabić, nakon potpisivanja ugovora u Palati Srbije.

Podsetimo, prošle godine isti broj opština u Srbiji dobile su sredstva za nabavku vozila minibus. Na taj način obezbeđen je besplatan prevoza za 847 sela u 35 lokalnih samouprava u Srbiji, od kojih je većina na nadmorskoj visini preko 500 metara.

Opština Priboj

spot_img