“Presudio” mu nož u džepu? Smrt muškarca kod Sjenice splet nesrećnih okolnosti

Mustafa K. (69), koji je u sredu pronađen mrtav na livadi u selu Kanjevina kod Sjenice, ipak nije ubijen, već je život izgubio spletom nesrećnih i čudnih okolnosti, saznaju “Večernje novosti”.

Prema prvim rezultatima istrage, najverovatnije se tokom pada ubo na nož, koji je držao u džepu i tako nastradao.

Naime, ovaj domaćin iz sela udaljenog 10 kilometara od Sjenice, tokom dana je izveo stoku na ispašu u udaljeni i teško pristupačni deo Kanjevine, ali se, za razliku od ranijih dana, nije vratio u uobičajeno vreme. NJegov sin, strahujući da mu je pozlilo, krenuo je da ga traži. Pronašao ga je kako leži na livadi, sa vidljivom mrljom od krvi u predelu leve strane grudnog koša.

– Odmah je pozvao Hitnu pomoć, ali su lekari samo konstatovali smrt, a zbog bojazni da je Mustafa ubijen obavestili su policiju koja je, u prisustvu zamenika višeg javnog tužioca iz Novog Pazara, počela da radi uviđaj i pretražuje okolinu – priča naš izvor iz istrage.

Telo nesrećnog čoveka poslato je na obdukciju, a dok su se čekali rezultati, policajci su pokušavali da utvrde kako je Mustafa skončao.

– U početku je delovalo da je reč o ubistvu, pa smo počeli da ispitujemo da li je sa nekim bio u svađi, kakvi su porodični i komšijski odnosi, ali bez rezultata. Nije bilo motiva ili razloga da ga neko povredi – dodaje naš izvor.

Ipak, policajcima je pažnju privukao nožić u unutrašnjem džepu jakne, koji je Mustafa poneo sa sobom, kada je izveo stoku na ispašu:

– U tom trenutku smo uzeli u razmatranje i mogućnost da je to sečivo kojim mu je naneta smrtonosna povreda. Čekali smo obdukcioni nalaz koji je potvrdio da se oblik ubodne rane poklapa sa tim nožem. Ne postoje dokazi da ga je bilo ko ubo tim nožem, već je najverovatnije Mustafa izgubio ravnotežu, pao i ubo se. U prilog toj tezi ide i rupa na jakni koja se nalazi u predelu rane na njegovim grudima.

DOBAR DOMAĆIN

NAKON izvršene obdukcije, telo Mustafe K. je predato porodici, i on je sahranjen u prisustvu rođaka i komšija.

– Mustafa je bio dobar čovek, komšija, domaćin. Ceo život je živeo pošteno, žalosno je da ovako skonča – kratko nam je rekao jedan od žitelja Kanjevine.

Zlatiborske Novine / Tanjug / N. Kočović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *