Pravnik TŠ novi načelnik Opštinske uprave?

Opštinsko veće opštine Bajina Bašta 10. marta 2021. godine donelo je odluku o raspisivanju, trećeg po redu, javnog konkursa za popunjavanje položaja načelnika Opštinske uprave. Konkurs je 11. marta objavljen u dnevnom listu „Danas“ a kako nezvanično saznajemo po isteku roka od 15 dana na konkurs je stigla jedna prijava.

Reč je o kandidatu, diplomiranom pravniku, zaposlenom u Tehničkoj školi u Bajinoj Bašti koji ispunjava sve uslove predviđene u objavljenom javnom konkursu.

Da podsetimo, prvi konkurs nije uspeo jer Opštinsko veće nije prihvatilo tadašnji predlog Komisije da se za načelnika Opštinske uprave imenuje jedini kandidat koji je ispunjavao uslove. Na ponovljeni, drugi po redu, javila su se dva kandidata, sadašnji vršilac dužnosti načelnika Aleksandra Kovački i diplomirani pravnik iz Bajine Bašte Bojana Josipović.

Komisija za sprovođenje konkursnog postupka je konstatovala da Bojana Josipović ne ispunjava uslove a jedini kandidat sa ispunjenim uslovima Aleksandra Kovački je povukla prijavu , kako je navela „iz ličnih i profesionalnih ubeđenja.“

Zlatiborske Novine / BB Glas