20.2 C
Zlatibor
Subota, 30 Septembra, 2023

Povodom dana grada za Vukana zlatnik sa posvetom

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević upriličila je prijem za bebu rođenu 9. oktobra Vukana Šmakića koji je na poklon od svog Grada dobio zlatnik.

Prema rečima gradonačelnice u trenutcima aktuelne geopolitičke situacije, energetske krize i svakodnevnih problema vezanih za projekte koje realizujemo zaista je pravo zadovoljstvo posvetiti se nečem lepom.

“Iako smo se iskreno nadali da će 9. oktobra u Užicu biti rođeno mnogo više beba, rodila se samo jedna, čija majka ima prebivalište na teritoriji našeg grada. Ipak, da me pogrešno ne razumete svaka beba nam znači mnogo i svakoj se jednako radujemo”.

Gradonačelnica je podsetila da je od prošle godine Grad uveo praksu da se bebe rođene na Dan grada Užica daruju zlatnikom sa posvetom i tom prilikom čestitala porodici Šmakić rođenje njihovog trećeg deteta Vukana Šmakića.

“Upravo porodice kakva je vaša neka budu dobar primer ostalima, a mi ćemo se potruditi da Valentina, Vojin i Vukan, ali i sva ostala deca u gradu imaju dobre uslove za odrastanje i školovanje. To ćemo činiti i kroz finansijsku, ali i svaki drugi vid podrške porodicama, kroz izgradnju novih vrtića i škola i rekonstrukciju postojećih. Naravno gradićemo i nova igrališta, sportske terene i ostale sadržaje za njihovo što bezbrižnije i zdravo odrastanje. Katarini i njenom suprugu još jednom čestitam i nadam se da će narednog 9. oktobra u Užicu biti rođeno mnogo više beba”.

Katarina Šmakić, mama Valentine, Vojina i Vukana istakla je da joj je izuzetno drago što je njena porodica deo ovako lepe akcije i što je Vukan rođen baš na Dan grada Užica.

Grad Užice

spot_img