Polimlje broji poslednje dane

Po svemu sudeći, prijepoljskom zonašu su odbrojani danu u zapadnomoravskoj zoni, ali i na mapi fudbalske Srbije. Klub bogate istorije, duge 95 godina, čeka katanac. Rat koji bukti između rukovodstva kluba i nove opštinske vlasti, uništava najstariji sportski klub na jugozapadu Srbije. Svi su zauzeli svoje “busije” odakle razmenjuju žestoku vatru, na štetu ljubitelja fudbala u gradu na Limu.

Sprema se prava pustoš na stadionu kraj Lima, koji je znao puno puta da bude jedan od najposećenijih fudbalskih tvrđava u Srbiji. I ako finansijer i osnivač, opština Prijepolje od avgusta prošle godine, nije uplatila Polimlju ni jedan jedini dinar. Češljajući papire fudbalskog kluba, a po nalogu komisije, naloženo je Polimlju da u budžet vrati čak 2 miliona dinara, od 3, koliko je klub dobilo do 1. avgusta 2020. godine. Klub od budžetskih para održava ceo objekat sa dva stadiona i prostor od 4 hektara, uz troškove struje, vode.

Čudo treba da se desi pa da klub iz koga su put slave krenuli Kahrović, Preljević, Purković braca Dragutinović, Pjanović, Bogdanović dočeka letnju pauzu u fudbalskom životu. Inat opštinskog rukovodstva i sujeta čelnika kluba, doveli su do potpune blokade, nekada uglednog fudbalskog kluba iz doline Lima. Polimlje je očigledno krenulo putem komšija iz Sjenice, koji nisu cenili prijatelje kluba i one koji su davali šakom i kapom, već su ih razgonili kao najveće neprijatelje.

Posebna priča su mlađe kategorije prijepoljskog mezimčeta. Država u državi. Niko živ u klubu nema ingirencije niti kontrolu nad trenerima i protokom novca od prikupljenih članarina. Jedno je sigurno da niti jedan dinar za poslednjih 30 meseci, nije legao na račun Polimlja. Možda je i to jedan od razloga propasti prijepoljskog zonaša.

Zlatiborske Novine / PP Media / S. Žunić / Foto: A. Rovčanin