OŠ “Rajak Pavićević“ – Dragan Jovanović novi direktor

Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja imenovalo je Dragana Jovanovića, profesora tehnike tehnologije i informatike za direktora OŠ “Rajak Pavićević“ iz Bajine Bašte. Na dužnost je stupio 1. marta 2021. godine.

Od tada mu teče četvorogodišnji mandat. On je nasledio dužnost direktora od Dragana Resimića koji ju je uspešno obavljao punih 10 godina. Na mestu pomoćnika direktora sa pola radnog vremena i dalje će biti Jan Kunčak, profesor geografije.

Profesor Jovanović je osnovnu školu završio u OŠ „Rajak Pavićević“. Srednju školu, za zvanje mašinskog tehničara , završio je takođe u Bajinoj Bašti, a Pedagoško- tehnički fakultet u Čačku. Iza sebe ima uspešnu prosvetarsku karijeru od 24 godine. Od toga 22 je proveo u OŠ “ Rajak Pavićević“, a po jednu godinu u OŠ “Sveti Sava“i Tehničkoj školi.

OŠ „Rajak Pavićević“ ima visok renome. Dobro sam je upoznao kao njen đak i nastavnik. Trudiću se da, zajedno sa kolektivom, saradnicima, lokalnom samoupravom i Školskom upravom iz Užica održimo taj renome i još ga poboljšamo – kaže Dragan Jovanović.

Stupanjem na dužnost direktora, Draganu Jovanoviću prestala je dužnost predsednika Sindikata u OŠ “ Rajak Pavićević“. Na izbornoj sednici za novog prvog čoveka Nezavisnog sindikata, koga čine 73 zaposlena, izabrana je profesorka Vera Manojlović.

Zlatiborske Novine / Milan Andrić