OŠ Kostojevići – Geografski diktat o Rusiji

Osnovna škola „Dušan Jerković“ u Kostojevićima je 15. novembra bila posebno počastvovana kao jedina školska ustanova u Zlatiborskom okrugu u kojoj je održan „Geografski diktat“, kao međunarodna manifestacija koju već sedmi put organizuje Rusko geografsko društvo. Manifestacija je imala za cilj proveru znanja o geografiji Ruske federacije. Inače, ovu manifestaciju organizovalo je još sedam školskih ustanova u Srbiji i Republici Srpskoj. Istovremeno, zavisno od vremenske zone, „diktat“ je organizovan na 276 lokacija u 106 država.

Svoje znanje o Ruskoj federaciji proverilo je 25 učesnika koji su na kraju dobili i zahvalnice Ruskog geografskog društva. Test se sastoji od 40 zadataka podeljenih u dva dela. Reč je o pitanjima iz oblasti osnovnih geografskih pojmova, kao i tumačenja geografske karte, dotografija i skica.

– Organizacija ove manifestacije je proizvod saradnje škole u Kostojevićima sa Centrom Ruskog geografskog društva u Srbiji i predsednikom društva dr Miroljubom Milinčićem sa Geografskog fakulteta iz Beograda – istakao je Marko Nikolić, profesor geografije.

Zlatiborske Novine / BB Glas / I. Dodić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *