-5.5 C
Zlatibor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

“Oni su budućnost Užica”, poručuje gradonačelnica posle druženja sa školarcima i volonterima KZM

Sa željom da pored brojnih svakodnevnih obaveza deo svog vremena posveti deci i mladima, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević učestvovala je u likovnoj radionici učenika “Prve osnovne škole Kralja Petra II” u Gradskoj galeriji, nakon čega je u Omladinskom klubu razgovarala sa volonterima Kancelarije za mlade. Ovakve aktivnosti, kako je istakla gradonačelnica, biće mnogo češće u narednom periodu.

Posle obilaska postavke na temu „Magle“ gradonačelnica se pridružila likovnoj radionici i zajedno sa učenicima slikala i odgovorala na asocijacije, što je današnju radionicu na radost organizatora i učesnika učinilo drugačijom i zanimljivijom.

„Veoma me raduju događaji čiji su glavni akteri najmlađi Užičani, sa kojima sam danas zaista uživala i na kratko se vratila u one dane kada ste, iako nesvesni toga, najsrećniji i najbezbrižniji. Biće mi zadovoljstvo da ponovo dođem i sa našim školarcima učestvujem u kreativnim okupljanjima“, poručila je gradonačelnica.

Učenici “Prve osnovne škole Kralja Petra II” raduju se novom susretu sa gradonačelnicom, a pored umetničkih dela koje su napravili, na današnje druženje podsetiće ih i zajednička fotografija.

Nešto ozbiljnije teme bile su zastupljene u Omladinskom klubu tokom jednosatnog razgovora gradonačelnice Užica sa volonterima Kancelarije za mlade, koji učestvuju u različitim akcijama i događajima, i veoma su zainteresovani za uključivanje u kreiranje važnih odluka za njihovu budućnost.

„Očekujem da u direktnom razgovoru sa mladima, kao i mnogo puta do sada, čujem njihove stavove i mišljenja o omladinskoj politici ali i svim drugim važnim temama, poput ekologije, socijalne politike, obrazovanja. Važno je da se u oni u što većoj meri uključe u kreiranje strateških dokumenata, kao što je to nedavno bio slučaj sa Planom razvoja grada Užica 2023-2030. gde su nam njihove sugestije bile od ogromnog značaja. I ovom prilikom pozivam, ne samo volontere Kancelarije za mlade već sve mlade grada Užica da svojim predlozima, sugestijima i idejama zajedno sa nama stvaraju bolje uslove za obrazovanje, rad i život u gradu koji je naš i koji svi jednako volimo“.

Učesnici ovog dijaloga u Omladinskom klubu jednoglasni su u oceni da njihov glas treba i mora da se čuje. Uz zahvalnost gradonačelnici na izdvojenom vremenu izrazili su želju da ovi razgovori postanu redovna praksa.

Grad Užice

spot_img