-5.5 C
Zlatibor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Održani “Miholjski susreti sela” u Lunovom Selu

“Miholjski susreti sela”, održani u Lunovom Selu opravdali su sva očekivanja organizatora i po broju učesnika u sportskim disciplinama i po broju posetilaca. Gotovo stotinu učesnika više u odnosu na prošlu godinu govori o značaju ove manifestacije, koju organizuje grad Užice pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu.

Kako je otvarajući susrete istakla gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, Ministarstvo za brigu o selu jedno je od onih sa kojima Grad Užice ima izuzetnu saradnju. Ona je podsetila da su kupovina seoskih kuća, nabavka minibusa za potrebe prevoza seoskog stanovništva i Miholjski sureti sela zajednički projekti, zahvaljujući kojima se polako ali sigurno oživljavaju užička sela.

“Kao grad se trudimo da izdvojimo više novca, asfaltiramo što više kiolometara puteva i u naša sela dovedemo gradsku vodu, rasvetu, otvorimo ambulante i obezbedimo i druge sadržaje neophodne za svakodnevno funkcionisanje. Uz podršku ovog ministarstva uspeli smo i da evo već drugu godinu zaredom organizujemo manifestaciju, koja na jednom mestu okuplja stanovnike gotovo svih naših sela. Zato je danas pravo zadovoljstvo biti ovde i sa vama podeliti radost novih susreta”, dodala je gradonačelnica.

U ukupno šest sportskih disciplina takmičilo se oko 350 učesnika iz svih užičkih sela, a jednak broj osvojenih medalja ove godine imale su mesne zajednice Stapari i Karan.

Nije izostao ni bogat kulturno-umetnički program uz učešće Etno sekcije Muzičke škole “Vojislav Lale Stefanović”, KUD-ova, pevačkih grupa i trubača.

Tradicionalno, učenicima osnovnih škola koji su učestvovali u literarnom i likovnom konkursu na temu “Moje selo” uručeni su prigodni pokloni.

Za organizaciju “Miholjskih susreta sela” Ministarstvo za brigu o selu opredelilo je 500 hiljada dinara, koliko je izdvojeno i iz budžeta grada Užica.

U sportskim nadmetanjima, bogatom kulturno-umetničkom programu i celodnevnom druženju u Lunovom Selu uživala je i publika, koju su činili meštani svih užičkih sela. Oni sa nestrpljenjem očekuju naredne “Miholjske susrete sela” i kako ističu nadaju se većem broju ovakvih manifestacija.

zlatiborske.rs / Grad Užice

spot_img