20.2 C
Zlatibor
Subota, 30 Septembra, 2023

Održana jubilarna 15. Limska regata

Drugog vikenda u julu, Priboj je i ove godine bio domaćin dve već tradicionalne manifestacije – Limske regate i Lim festa, koje su organizovane po jubilarni, 15. put.

Limska regata, kao revijalni spust Limom, od prošle godine organizuje se samo do Sjeverina, a maršutu dugu 20 kilometara rafteri su, u laganom ritmu, po predivnom danu, 10.jula prešli za nepuna tri sata.

Lim i rafting, pored Pribojaca, svake godine okupe i brojne goste, kako iz Srbije, tako i iz susednih zemalja, od Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, ali i Nemačke i Makedonije, pa je Limska regata i ovoga puta, bila bivša “Juga” u malom.

Lim od Priboja do Sjeverina ima prilično miran tok, ali ima i uzbuđenja, poput Surduka iza FAP-a ili Jelićkih bukova. Krajolici prirode, kroz koje teče modrozelni Lim, rafterima su bili, kao šlag na tortu.

Za organizatore ove manifestacije, najbitnije je da se tradicija nastavlja, koja je pandemijom korona virusa, bila ozbiljno ugrožena. A uspešni organizatori poslednjih godina su TO Priboj i Rafting klub “Jastreb”.

U narednim godinama planiraju se i novi sadržaji koji će, pre svega, upotpuniti boravak raftera na izletištu u Sjeverinu, ali ni ove godine nije izostala muzička manifestacija “Lim fest”, pa je na Gradskom trgu svoj koncert imao sve popularniji Željko Vasić.

zlatiborske.rs / Opština Priboj

spot_img