Odbornici izabrali Anu Pejović za novog pravobranioca

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje, izabrali su diplomiranu pravnicu Anu Pejović za novog opštinskog pravobranioca. Ana trenutno obnaša funkciju direktora filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u gradu na Limu, a Visoki savet sudstva nedavno je predložio da ova pravnica bude izabrana za sudiju Osnovnog suda u Prijepolju.

Pravobranilačka fotelja u opštini Prijepolje prazna je od polovine prošle godine, nakon odlaska u penziju Jasminka Šehovića. Iako je konkurs za izbor novog pravobranioca sproveden još pre 8 meseci, na njegov izbor čekalo se sve do danas, kada su odbornici jednoglasno podržali izbor Ane Pejović, na ovu odgovornu dužnost.

Nismo imali prostora, više da čekamo sa izborom pravobranioca, zato što sudovi ne prihvataju našu neodgovornost i neažurnost, i želju da njoj izađemo u susret i sačekamo sa sudijskim izborom. Voleli bi kada bi ona ostala na ovoj funkciji ceo mandat jer smatramo da se radi o jednoj sposobnoj i profesionalno ostvarenoj osobi – kaže prvi čovek opštine Vladimir Babić.

Visoki savet sudstva predložio je nedavno Anu Pejović za sudiju Osnovnog suda u Prijepolju. Sednica na kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne o Aninom izboru za novog sudiju biće održana početkom maja, pa ostaje nejasno da li će ona uprkos izboru za novog pravobranioca uopšte sesti u tu fotelju ili će konkurs ponovo morati da se sprovede.

Zlatiborske Novine / PP Media / Foto: A. Rovčanin