-5.5 C
Zlatibor
Srijeda, 29 Novembra, 2023

Obimni radovi u Ratarskoj ulici, završena kišna kanalizacija u toku radovi na vodovodnoj mreži

U Ratarskoj ulici radi se komletna rekonstrukcija, koja podrazumeva izgradnju kišne kanalizacije, rekonstrukciju vodovodne mreže i asfaltiranje sa komletnom pripremom. Svi ovi radovi, iako se odvijaju planiranom dinamikom, zahtevaju vreme pa nadležni apeluju na građane da imaju razumevanja i strpljenja.

Kako je nakon obilaska radova, istakao direktor “JKP” Vodovod Duško Ljujić u pitanju su tri velika posla, jedan koji se odnosi na izgradnju kišne kanalizacije je završen, završeno je i postavljanje vodovodne linije i u toku je izrada priključaka, nakon čega će uslediti asfaltiranje saobraćajnice.

“Naše preduzeće je ušlo u ovaj posao 24. oktobra, do sada smo postavili vodovodnu liniju fi 100 u dužini od oko 230 metara i trenutno radimo na izradi vodovodnih priključaka. Ukupno imamo 17 vodovodnih priključaka, četiri prevezivanja na postojeću mrežu i dve zgrade. Očekujemo da svi pomenuti radovi koje izvodi “Vodovod” biti završeni do kraja ovog meseca. Želim da zamolim sugrađane da budu strpljivi i imaju razumevanja, jer zaista su u pitanju obimni radovi”.

Kada JKP “Vodovod” završi svoj deo posla ulica će biti asfaltirana. Za kompletnu rekonstrukciju Ratarske ulice iz budžeta grada izdvojeno je oko 8,5 miliona dinara.

Grad Užice

spot_img