Obeleženi Dan i slava Gradske opštine Sevojno

Svečanom sednicom i lomljenjem slavskog kolača obeležen je Sabor Svetog arhangela Gavrila, Dan i slava Gradske opštine Sevojno.

U prisustvu sveštenstva, rukovodstva i odbornika Gradske opštine Sevojno, gradonačelnice Užica i njenih saradnika i ostalih gostiju obavljena je ceremonija lomljenja slavskog kolača.

Obraćajući se prisutnima, na svečanoj sednici, predsednik Gradske opštine Sevojno Ivan Marić sumirao je ono što je u proteklom periodu urađeno i poručio sugrađanima da će se truditi da i u narednom periodu bude realizovano sve što je obećano.

“Kako je današnji praznik, po verovanju praznik lepih vesti, nadamo se da će ih u našoj opštini od danas biti mnogo više, a mi ćemo se truditi da u dogovoru sa građanima rešavamo probleme i stvaramo uslove za bolji život svih Sevojničana”, istakao je Marić uz čestitke sugrađanima povodom Dana i slave Sevojna.

Čestitke rukovodstvu Gradske opštine Sevojno i svim građanima uputila je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević uz želju ih pre svega prate dobro zdravlje i uspeh na svakom polju.

” Tu sam da zajedno obeležimo ovaj važan datum, ali i da vam obećam da ćete kao i do sada imati značajnu podršku u realizaciji svih važnih projekata za građane Sevojna. Dosta toga urađeno je u proteklom periodu i planirano za naredni. Znamo da to nije dovoljno i da uvek može više, pa ćemo uložiti maksimalne napore da kako u ovoj tako i narednim građevinskim sezonama uradimo više. Putna i komunalna infrastruktura jesu na listi naših prioriteta pa nastavljamo ulaganja u tom pravcu, zamena čeličnog cevovoda jeste velika investicija ali tražimo najbolje rešenje i sigurni smo da ćemo do kraja ove ili početkom naredne godine ući u taj veliki posao. Pasarela je takođe ono što Sevojničani traže godinama unazad, a mi svesni važnosti bezbedosti svakog građanina i učesnika u saobraćaju očekujemo da će i taj projekat uskoro biti realizovan”, istakla je gradonačelnica.

Po njenim rečima, sredstva koja se izdvajaju iz budžeta za funkcionisanje Gradske opštine Sevojno sigurno nisu dovoljna za sve što je planirano, ali je izrazila nadu da će Grad posle teške kovid godine, u narednim biti u mogućnosti da taj iznos uveća i na taj način pruži još veću podršku planovima i idejama opštinskog rukovodstva.

Zlatiborske Novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *