Obajgora – “Peica“ majstor u lovu zeca

Miodrag Jovanović “Peica“ iz Obajgore važi za pravog majstora u Lovačkom udruženju „Soko„ iz Bajine Bašte“ kad je u pitanju lov na zeca. On nerado o tome priča , kaže da bi mnogi shvatili to kao njegovo hvalisanje. A o majstorstvu ovog Obajgorca svedoči lovočuvar Zoran Petković.

-„Peica“ je uzoran lovac sa lovačkim iskustvom od 40 godina. Učestvuje u brojnim akcijama koje orgaanizuje LU Soko. Među lovcima poznat je kao zaljubljenik u lov na zeca. Tokom lovne sezone, koja traje od 15. oktobra do polovine decembra, odstreli bar 10 zečeva, često znatno više. U lovu mu puno pomaže keruša “ Bira“. Reč je o staroj našoj rasi poznatoj kao srpski gonič – kaže lovočuvar Zoran Petković.

„Peica“ u lov ide godinama sa društvom u kome su Zoran Luković, Milisav Simić, Ranko Luković , Zoran Ekmeščić , a tu je i Miodragov sin Milan.

Prema rečima upravnika lovišta LU Soko Milana Leontijevića, zečeva ima u izobilju. Planom je predviđeno da se u lovnoj sezoni u 2021. godini odstreli 80 zečeva. Odstrel će biti nešto iznad 50 procenata. Razlog tome je što malo lovaca ima rasnih pasa koji se koriste u lovu zeca.

Zlatiborske Novine / M. Andrić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *