Novi skandal na administrativnom prelazu: Rukometaši iz Arilja vraćeni sa Jarinja, zabranjen im ulazak na Kosmet

Članovi Rukometnog kluba “Arilje” vraćeni su sa prelaza Jarinje sa KiM gde je trebalo da odigraju utakmicu sa RK Trepča u Severnoj Mitrovici, saopštio je taj rukometni tim.

Utakmica odloženog 9. kola Prve lige Zapad gupa B između RK Trepča – RK Arilje zakazana za nedelju u 15 časova nije bila odigrana u zakazanom terminu, jer su rukometaši Arilja zadržani, a zatim i vraćeni sa prelaza Jarinje.

Kako se navodi u saopštenju kluba, obrazloženje koje su dobili je da i drugim sportskim ekipama nije dozvoljen ulazak i da se unapred mora poslati zahtev Ministarstvu sporta u Prištini na odobrenje.

Očekujemo odluku Rukometnog saveza centralne Srbije o odigravanju ove utakmice na neutralnom terenu ili registrovanje sluzbenim rezultatom – dodaje se u saopštenju.

Šef stručnog štaba RK Trepča Branko Jakšić u izjavi za Kosovo onlajn rekao je da je zatečen odlukom kosovske policije, s obzirom na to da se prvi put desilo da sportisti budu vraćeni.

Utakmica odlozenog 9. kola Prve lige Zapad gupa B izmedju RK Trepča – RK Arilje zakazana za 28.02.2021. u 15h u…

Posted by Rukometni Klub Arilje on Недеља, 28. фебруар 2021.

Sve ekipe su do sada normalno dolazile. Policajci su videli sportsku opremu u kombiju, nakon čega je jedan od policajaca bio i neprijatan. Čak je u jednom trenutku počeo i da maše policijskim lisicama i da preti da će zvati javnog tužioca, kako bi uhapsio rukometaše – rekao je Jakšić.

Napominje i da sport nikada ne treba da se meša sa politikom.

Ovo je katastrofa šta se dešava. Mi se ne mešamo u politiku, ali sport je sport. A, ovo više nije sport. Posle ovoga, ništa ne može više da me iznenadi. Još samo da nam zabrane da ne možemo da pređemo u Srbiju. Srvarno ne znam šta da kažem. Sport i politika ne idu zajedno – zaključio je Jakšić.

Zlatiborske Novine / Tanjug