19.8 C
Zlatibor
Subota, 30 Septembra, 2023

Nagrađeni najbolji učenici na literarnom konkursu „Mudrosti starih za iskustva mladih“

Povodom 20. novembra Svetskog dana deteta, proglašeni su najbolji učesnici literarnog konkursa pod nazivom “Mudrosti starih za iskustva mladih” koji je po prvi put organizovan u periodu od 5. do 25. oktobra tekuće godine, kao deo projekta “Mudrosti starih za iskustva mladih”, koji realizuje Udruženje “RAZVOJ UE” uz podršku Grada Užica, kroz Programe organizacija civilnog društva za 2022. godinu.

Prvo mesto je osvojila Nevena Stanojević, učenica II razreda OŠ “Miodrag Milovanović- Lune” Karan. Drugo mesto pripalo je Vanji Cvejović, IV-4 OŠ “Dušan Jerković” Užice a treće Neveni Milovanović, učenici IV razreda OŠ “Miodrag Milovanović” IO Ribaševina.

Pohvaljeni su i radovi učenica Staše Stančić (II razred OŠ “Miodrag Milovanović Lune”Karan), Ljubice Stevanović (IV3 OŠ “Dušan Jerković” Užice) i Lenke Simić (III5 OŠ “Dušan Jerković Užice)

Osim najbolje ocenjenim učenicima, knjige će biti uručene i biblioteci OŠ “Miodrag Milovanović Lune” čiji učenici su učestvovali u najvećem broju.

Nagradu će dobiti i Marica Vukić, odeljenski starešina IV razreda ove škole u IO Ribaševina.

Na konkurs je stiglo 29 radova učenika od I do IV razreda osnovnih škola “Dušan Jerković”, “Stari grad”, “Slobodan Sekulić” i “Miodrag Milovanović Lune”, ali i učenika koji ovu školu pohađaju u izdvojenim odeljenjima u Trnavi, Lunovom Selu i Ribaševini. Radove je pregledao žiri u sastavu prof. dr Ljiljana Kostić, profesorka Književnosti sa metodikom nastave Pedagoškog fakulteta u Užicu, Milena Gudurić, profesorka razredne nastave u OŠ “Nada Matić” i Biljana Kuzmanović, predsednica Udruženja „RAZVOJ UE“.

O vremenu dodele zahvalnica i nagrada pobednici konkursa biće blagovremeno obavešteni.
Nagrađeni i pohvaljeni radovi biće objavljeni tokom decembra 2022. godine na portalu www.vodiczastare.rs i www.uzickarepublikapress.rs.

Podsećamo, cilj konkursa „Mudrosti starih za iskustva mladih“ je podsticanje razmišljanja i stvaralaštva na temu položaja starih u neposrednom okruženju i uopšte u društvu. Ideja je da se kroz literarni konkurs povežu dve najosetljivije grupe u našem društvu, stari i deca, kako bi uticali na razvijanje tolerancije među onima koji su stvarali i populacijom kojoj u budućnosti ostaje grad.

Grad Užice

spot_img