Na Igrama u Sarajevu bronza za odbojkašice iz Nove Varoši

Odbojkašice iz Nove Varoši osvojile su bronzanu medalju na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih koje se igra u Sarajevu. U utakmici za treće mesto u odbojci na pesku Žana Pušičić i Andrijana Nedović savladale su svoje vršnjakinje iz Osijeka u Hrvatskoj.

Naša ekipa u uličnom basketu – Imana Bajrović, Lana Matović, Tanja Pušičić i Nataša Čolović i trenir Nataša Bučevac, nije na žalost uspela da osvoji medalju. U utakmici za treće mesto poražene su od ekipe iz Kruševca. Prvo mesto u ovoj disciplini pripalo je ekipi Dubrovnika, a drugo Sarajevu.

Da smo imali malo više sreće mogli smo i do finala. I bronzana medalja je međutim ogroman uspeh – kaže trener odbojkašica Slobodan Jojević.

U Sarajevu se na Međunarodnom finalu u deset sportskih disciplina nadmeću dečaci i devojčice mlađi od 16 godina iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su postigli najbolje rezultate na kvalifikacionim državnim turnirima. Srbija na na ovom takmičenju, od 20. do 24. oktobra, ima oko 270 takmičara u malom fudbalu, odbojci na pesku, uličnom basketu, rukometu, odbojci, stonom tenisu, tenisu, atletici, šahu i popularnoj igri „između dve vatre“.

Zlatiborske Novine / Varoške novine