Mladi poljoprivrednici dobili na poklon priključne mašine

Četvorica mladih poljoprivrednika iz Nove Varoši, svršenih maturanata Poljoprivredne škole u Požegi, dobili su na poklon vredne poljoprivredne mašine u okviru projekta koji Fondacija Ana i Vlade Divac realizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom. Nikola Gujaničić iz Komarana dobio je frezu, Dušan Nedović iz Jasenova vadilicu za krompir, a Marko Vlasonjić iz Rutoša i Aleksandar Davidović iz Vraneša po rotacionu kosu. Njima je donacija uručena juče.

Kroz projekat „Osnaživanje mladih poljoprivrednika“ pomoć u opremi ove godine je putem konkursa dobilo ukupno 20 učenika završnih razreda Poljoprivredne škole „Ljubo Mićić“ u Požegi. Najveće intereseovanj đaka bilo je za nabavku priključnih poljoprivrednih mašina, plastenika i opreme za pčelarstvo. Ukupan budžet projekta iznosio je 3,4 miliona dinara.

-Mogli su da konkurišu samo učenici završne godine, koji su odlučili da ostanu da žive na selu i bave se poljoprivredom i čiji roditelji imaju registrovano gazdinstvo.Sa realizacijom projekta krenuli smo pre pet godina u saradnji sa srednjom poljoprivrednom školom iz Požege, a u međuvremenu su nam se pridružili Grad Užice, i opštine Čajetina, Gornji Milanovac, Nova Varoš i Arilje, iz kojih je i najviše učenika ove škole. Učešće opštine Nova Varoš u projektu je ove godine 250.000 dinara – kaže Bojana Kuzeljević iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Zlatiborske Novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *