Milovan Vesnić proglašen za sportistu 2020. godine u Užicu

Automobilista Milovan Vesnić proglašen je od strane Sportskog saveza za sportistu 2020. godine u Užicu. Najuspešniji sportski klub je Streljački klub Aleksa Dejović, a najbolji trener je Miloš Ršumović iz Karate kluba Užice.

Kako za sajt Grada Užica ističe Dragiša Kuzmanović , generalni sekretar Sportskog saveza Užice, proglašeni su i najbolji u mlađim kategorijama, pa je tako karatistkinja Aleksandra Rogić najbolja pionirka, karatistkinja Lidija Trmčić najbolja kadetkinja, a košarkaš Čedomir Matić je najuspešniji junior . Najbolji sportista sa invaliditetom je Nenad Jeremić.

Nagrada za životno delo biće uručena dugogodišnjem predsedniku Odbojkaškog kluba Jedinstvo Milovanu Boškoviću.

U ostalim kategorijama nagrađeni su Cest la vie za pomoć u radu mlađih kategorija u fudbalu, Miroslav Kujundžić kao najbolji sportski radnik, Aleksandar Peković za nastavno vaspitni rad, i Dragan Petronijević , snimatelj TV 5.

Specijalna priznanja pripala su košarkaškim sudijama Luki Manojloviću i Nemanji Pejiću.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije , dodela priznanja i nagrada obaviće se kada se za to steknu uslovi na prigodnoj svečanosti, koju tradicionalno organizuje Sportski savez Užice uz finansijsku podršku Grada Užica.

Zlatiborske Novine