20.2 C
Zlatibor
Subota, 30 Septembra, 2023

“Miholjski susreti sela” u Tripkovi

Opština Čajetina jedna je od 87 opština u Srbiji koje su uključene u PROJEKAT „Miholjski susreti sela“ koje sprovodi Ministarstvo za brigu o selu Vlade Republike Srbije. U selu Tripkova tokom leta održaće se nekoliko kulturnih manifestacija u sklopu ovog projekta.

Prostor amfiteatra u centru Tripkove ponovo će ovog leta biti iskorišćen za održavanje kulturnih manifestacija. Meštani sela okupljeni oko ideje da budu domaćini dešavanja prijavili su se za projekat Ministarstva za brigu o selu Miholjski susreti sela koji se do decembra sprovodi širom Srbije.

“Setio sam se nekih drugara, razmišljali smo šta bismo mogli, napravili smo neki koncept, stavili smo to na papir i poslali. Nismo očekivali da će proći. Međutim, ljudi su to prepoznali kao dobru ideju, i prošli smo na konkursu. Videćemo da li će biti posećeno i da li će biti lepo odrađeno. Zamišljeno je da se mi odavde družimo, vraćanje korenima, da ova deca koja su rođena ovde znaju da ovde nešto postoji da je ovo jedno od najlepših sela u Zlatiborskom okrugu”, rekao je ispred organizatora Miroslav Radišić iz Tripkove.

Prvi događaj u okviru manifestacije u Tripkovi je predstava „E, moj Todore“ u izvođenju Janka Radišića u nedelju 24. jula. Potom će 7. avgusta biti održan koncert udruženja za negovanje narodne tradicije „Zlatibor“ i pevačke grupe „Kotren“. Predstava za decu „Zeka lepotan“ održaće se 14. avgusta, a zabavno veče „Čorba i prijatelji“ zakazan je za 21. avgust. Svi događaji će se održati u amfiteatru, a svakog vikenda u julu i avgustu održaće se izložba radionice Tifani u osnovnoj školi u Tripkovi.

“Pošto je Tripkova poznata po umetnicima, po muzičarima , po glumcima, ideja je da se to organizuje u više dana, a ako zaživi mi planiramo da to narednih godina bude i masovnije, ali “otom potom”. Samo početak da nam bude dobar”, dodao je Radišić.

Partneri u organizaciji ove manifestacije su opština Čajetina, Kulturni centar Čajetina, TO Zlatibor i meštani Tripkove.

zlatiborske.rs / Opština Čajetina / Zlatibor Press

spot_img