-5.5 C
Zlatibor
Srijeda, 29 Novembra, 2023

“Miholjski susreti sela” i ove godine uz podršku Ministarstva za brigu o selu

U Palati Srbija potpisani su ugovori za dodelu bespovratnih sredstava po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom ” Miholjski susreti sela”. Među 87 lokalnih samouprava koje su dobile sredstva je i Grad Užice, a ugovor vredan 500 hiljada dinara potpisao je član Gradskog veća Miodrag Petković. Pored sredstava Ministarstva za brigu o selu i Grad Užice izdvaja 500 hiljada dinara za manifestaciju, čiji će domaćin ove godine biti Lunovo Selo.

Prošle godine je po istoimenom konkursu sredstva za ove namene dobilo 68 jedinica lokalnih samouprava, koje su tokom jeseni 2021. godine organizovale ovu manifestaciju u svojim selima. Ove godine planirano je učešće 1.289 sela i 150.000 učesnika i posetilaca.

Posle uspešno organizovanih prvih “Miholjskih susreta sela” u Kremnima, ove godine manifestacija će biti održana u Lunovom Selu. Nastupi pevačkih grupa, KUD-ova, prezentacija starih zanata i izložba proizvoda domaće radinosti, sportske discipline, kao i takmičenje dece u recitovanju, pisanju pesama i slikanju motiva sela obeležiće surete užičkih sela uz pehare, medalje i nagrade za učesnike takmičarskog dela programa.

zlatiborske.rs / Grad Užice

spot_img