Malinare očekuje dobra cena crvenog zlata

U ovo doba godine cena maline je prvo pitanje koje postvaljaju proizvođači crvenog zlata, a ministar poljoprivrede u Vladi Srbije, Branislav Nedimović je poručio da nema razloga za brigu.

„Ove godine će biti dobra cena , dobre su nam prilike na tržištu, oslobodili smo tržište evropske unije i nemamo dodatne kontrole. Očekujem dobru godinu, kao što je bio slučaj sa jagodom, imali smo cenu za 60 do 70 dinara veću u odnosu na prošlu. Međutim, svesni smo da poljoprivrednicima nikad nije dovoljno i da bi oni želeli konstatnu cenu od 400 dinara”, naglasio je Nedimović.

Nedimović: Reforma sistema za poljoprivredne penzionere u Srbiji

Ministar poljoprivrede u Vladi Srbije, Branislav Nedimović, prilikom posete Novoj Varoši istakao je da će se uskoro pristupiti rešavanju problema koji ima veliki broj poljoprivrednika, a vezani su za penzijsko- invalidsko osiguranje.

„Imamo ozbiljan problem u tome, negde oko dve milijarde evra duga ima po penzijsko – invalidskom osiguranju. Spremili smo rešenja, radimo projekat sa Svetkom bankom, kad prođu izbori, u septembru ćemo pred skupštinu izaći sa tim, kako bi se rešilo ono što ljude muči poslednjih 30 godina. Veliki je broj onih koji imaju mala gazdinstva, niti mogu da ostvare penziju, niti mogu da idu kod lekara. To ne smemo da dopustimo, napravićemo sistem koji će im pomoći, po uzoru na svetska rešenja koja su imala efekta”, naglasio je Nedimović.

Zlatiborske Novine / RINA