Majka dečaka iz Požege koga je izujedao haski, iznela potresne detalje

Nemili incident koji se dogodio u centru Požege, kada je vlasnički pas povredio četvoro dece uzrasta od 12 do 17 godina, izazvao je veliku buru u samom gradu. Policija je identifikovala vlasnika, a o slučaju je obavešteno osnovno javno tužilaštvo u Požegi.

Tri maloletne devojčice su nakon pregleda lekara u Opštoj bolnici u Užicu, puštene na kućno lečćenje. Međutim, dvanaestogodišnji Dušan Stjepanović zbog teških povreda na telu nastalih ujedom psa, zadržan je na odeljenju dečije hirurgije u Užicu, gde se još uvek nalazi. Vidno uznemirena i pod stresom, njegova majka Nataša izjavila je za TV Kurir da je prtrpela pravu traumu sa svojim sinom

„Čim su odvili ranu meni se slošilo, pa su me sklonili da ne gledam taj prizor. Sama Dušanova intervencija je trajala dugo, učestvovalo je dosta lekara i ostaćemo koliko treba da bi sve prošlo u najboljem redu kako ne bismo išli na dodatne operacije”, otkrila je Nataša.

Ona je dodala da prvog dana dečak nije mogao da pomera prste.

„Ja sam ga češala po prstima da vidim da nije izgubio instikt i osećaj”, navela je ova majka.
Nadležni iz JKP Naš Dom izašli su na teren i dali su svoj maksimum da uhvate psa, a prilikom intervencije kažu da je bilo i ometanja.

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova u Požegi po nalogu Osnovnog javnog tužioca podneli su krivičnu prijavu protiv vlasnice psa iz Požege zbog osnovne sumnje da je počinila krivično delo izazivanje opšte opsanosti.

Zlatiborske Novine / GZS / Kurir / Foto: Privatna Arhiva