-5.5 C
Zlatibor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Karavan “Budi hrabra” danas i sutra u Užicu

Udruženje “Žena uz ženu”, uz podršku Grada Užica, kompanija “Avon” i “Dunav osiguranje” i drugim sponzorima, organizuje besplatne ultrazvučne preglede dojki. Karavan pod sloganom „Budi hrabra”, u Užicu je danas i sutra. Vozilo opremljeno ultrazvučnim aparatom i svom neophodnom opremom za dijagnostički pregled stacionarano je na Gradskom trgu.

Kako su poručili iz Udruženja “Žena uz ženu” njihova misija je podizanje svesti kod žena o važnosti odlaska na ultrazvučne preglede. Takođe, imajući u vidu da statistika prikazuje da je rak dojke najčešće oboljenje kod žena i da mnogo njih, na žalost nisu u mogućnosti da odu na UZ preglede, upravo ovim projektom žele da obuhvate što veću populaciju.

Ovaj pregled namenjen je ženama od 20 do 45 godina starosti, a prednost imaju one koje nikada nisu bile, ili duže od dve godine nisu radile ultrazvučni pregled dojki. Kampanja se realizuje u okviru Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke. Karavan “Budi hrabra” je krenuo 1. oktobra iz Novog Sada i obuhvatio više od deset velikih gradova.

Grad Užice

spot_img