-5.5 C
Zlatibor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Karate klub „Rujno“ osvojio trinaest medalja na karate kupu „Vrnjačka Banja open“

Karate klub „Rujno“ osvojio je trinaest medalja na internacionalnom karate kupu „Vrnjačka Banja open“ (dve zlatne, tri srebrne i osam bronzanih).

Na turniru je učestvovalo trideset klubova Karate federacije Srbije, dok je KK „Rujno“, na završnom turniru za ovu takmičarsku sezonu, nastupio sa dvanaest takmičara.

Najsjajnija odličja su osvojile Vanja Mićić u kategoriji kate pojedinačno (ženske nade) i Jovana Aćimović u kategoriji kumite (ženske nade). Veliki uspeh je bio što su obe takmičarke, u kategoriji ženske nade borbe -49kg, susrele u finalnom meču, gde je Aćimović, ipak iskusnija u ovoj disciplini imala prednost, dok je Mićić u toj kategoriji drugoplasirana.

U kategoriji kate pojedinačno, izuzetan nastup je imala Neda Škodrić u kategoriji pionirki, osvojivši srebrnu medalju. Bronzom su se okitili Anica Radibratović ( kadetkinje klasa B), Una Stakić ( pionirke klasa D), Đurđa Marić ( poletarke klasa D), Teodora Milić ( kadetkinje klasa C), Miloš Novaković ( pioniri klasa D 2012) i Nikola Brašanac ( pioniri klasa D 2011).

Manja Radibratović je nakon sopstvene greške u kati izgubila mogućnost za dalji prolaz.

Borbe su radili Teodora Milić koja je osvojila drugo mesto u kategoriji kadetkinja -47kg, dok su trećeplasirane Una Stakić (pionirke 40+) i Nikolina Todorović (ženske nade 49+).
Mirjana Stanić je povela 2:0, ali nakon četvrte opomene je diskvalifikovana.

Ovo je bio poslednji turnir za takmičarsku sezonu 2021/2022, što je bila odlična završnica. Sezona je bila i više nego uspešna za karatiste „Rujna“, gde je klub odradio preko trideset aktivnosti (takmičenja, javni nastupi i sportske akcije i programi).

U narednom periodu klub očekuje dodela priznanja za najuspešnije sportiste kluba i letnji karate kamp.

Opština Čajetina

spot_img