-5.5 C
Zlatibor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Još jedna potvrda odlične saradnje

Predsednica “Jihai” grupe Linda Vong boravi u Srbiji a ovu posetu iskoristila je i za sastanak sa užičkom gradonačelnicom dr Jelenom Raković Radivojević i direktorkom Predškolske ustanove Užice Veselinkom Jovanović.

Sastanak održan u Kineskom kulturnom centru u Beogradu bio je prilika da se još jednom potvrdi tradicionalno prijateljstvo Srbije i Kine, ali i da se na temeljima odlične saradnje sa “Jihai” grupom iz prethodnog perioda razgovara o budućim projektima važnim za grad Užice.

Razgovaralo se o brojnim temama a najviše o vrednoj donaciji zahvaljujući kojoj je završena izgradnja vrtića na Pori i izgrađen Park prijateljstva, za koju su predstavnici grada Užica još jednom izrazili veliku zahvalnost. Sa druge strane predsednica “Jihai” grupe Linda Vong pitala je za efekte, odnosno rezultate svega što je urađeno i iskazala interesovanje za naše nove projekte namenjene najmlađima.

Tradicionalno ovom prilikom razmenjeni su i pokloni a prijatelje iz Kine gradonačelnica je pozvala da posete Užice tokom obeležavanja Dana grada 9. oktobra.

Podsetimo, oko 340.000 evra iznosila je donacija kineske korporacije „Jihai grup” za završetak vrtića na Pori, koji u znak zahvalnosti i prijateljstva nosi naziv „Jihai Mama Vong”.

Grad Užice

spot_img