JKP Treći septembar bogatije za tri kamiona, dar beogradske Gradske čistoće

Кomunalno preduzeće 3. septembar iz Nove Varoši dobilo je tri vozila koja će opštini koristiti za održavanje gradske čistoće.

Donacija u vidu cisterne koja će u slučaju kvarova omogućiti meštanima uredno vodosnabdevanje i čiste ulice, podizač koji olakšava iznošenje smeća sa seoskog područja kao i kamion smećarka zapremine 20 kubika donacija su JКP Gradska čistoća iz Beograda.

Foto: A. Rovčanin

“Mi kao opština dosta ulažemo u razvoj turizma, svaki pikavac je suvišan, a kamoli prepuni kontejneri koji narušavaju izgled našeg mesta. Praksa ovog beogradskog preduzeća je da pomažu male opštine koje ne mogu svojim sredstvima da priušte savremena vozila, da im pomažu. Ovoga puta, zahtev smo uputili i zahvaljujući naše gore listu, Marku Popadiću koji je upoznat sa ovom situacijom, odobrena nam je donacija i mi smo veoma zahvalni “, kaže Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš. On dodaje da su vozila koja su do sada bila korišćena u veoma lošem stanju, poput podizača koji je u kvaru i da donacija nije danas stigla, za dva dana , problem odvoženja smeća bio bi teško rešiv.

Кoliko je održavanje higijene bitno pre svega na ulicama, svi smo se uverili u pandemiji korona virusa, kada je dezinfekcija ulica neophodna, kaže Marko Popadić, direktor JКP Gradska čistoća iz Beograda.

“Pre godinu dana obnovili smo vozni park i na inicijativu predsednika opštine odlučili smo da doniramo Novoj Varoši kamion za odvoženje otpada, kamion za odvoženje šuta i jednu cisternu za pranje ulica. Prošle godine donirali smo traktor za čišćenje snega i tradiciju ćemo nastaviti i u narednim godinama “, kaže Popadić.

Vradna donacija novovaroškim komunalcima stigla iz Beograda, Foto: A. Rovčanin

Suzana Šuljagić, direktorka JКP 3. septembar kaže da je podizač bio u najgorem stanju i da će obnovom voznog parka troškovi iznošenja smeća biti znatno manji.

“Sada ćemo u seoskim sredinama u jednoj turi iznositi smeće i troškovi će biti znatno niži. Ovo je za nas najznačajnija donacija u poslednjih 20 godina.

Zlatiborske Novine / PP Media