-5.5 C
Zlatibor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Javna rasprava povodom „Nacionalne strategije za mlade za period od 2022-2030. godine“

U Gradskom kulturnom centru u prostorijama Omladinskog kluba u organizaciji Ministarstva omladine i sporta, a u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Užica održana je javna rasprava na temu nacrta „Nacionalne strategije za mlade za period od 2022-2030. godine“.

Pored predstavnika ministarstva, kancelarije za mlade i lokalne samouprave u javnoj raspravi su učestvovali predstavnici udruženja mladih, udruženja za mlade, neformalne grupe mladih, volonteri kancelarije, kao i drugi predstavnici civilnog sektora.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Milan Savić

„Najvažnije je da se što veći broj mladih uključi u javnu raspravu i iznese svoje stavove i predloge za prioritete koji bi se implementirali u nacrt strategije. Naša strategija za mlade ima jedan opšti cilj i pet posebnih ciljeva, a to je poboljšanje kvaliteta i standarda života mladih ljudi u našoj zemlji. Užice je drugi grad u kome smo prezentovali nacrt strategije, a u planu je da čujemo mlade iz šest gradova. Ovaj konsultativni proces traje do 19.avgusta i ovom prilikom pozivam sve mlade da daju svoje sugestije na sajtu Ministarstva omladine i sporta“ rekao je državni sekretar Milan Savić.

Gradski većnik za društvene delatnosti Ratko Trmčić

„Gradski većnik za društvene delatnosti Ratko Trmčić pozdravio je  prisutne i izrazio zadovoljstvo što se veliki broj mladih odazvao pozivu i uzeo učešće u javnoj raspravi. Takođe je istakao da su mladi ti koji se pitaju za svoju budućnost i samim tim trebaju da je grade“.

zlatiborske.rs

spot_img