Gradonačelnica pozdravila učesnike manifestacije “Brzinom do zvezda”

U organizaciji kompanije “Yettel” i Srpskog Atletskog saveza, a u saradnji sa Sportskim savezom Užice na Gradskom stadionu “Radomir Antić” održana je atletska trka “Brzinom do zvezda”. Učenike trećeg i četvrtog razreda svih osnovnih škola, učesnike ove manifestacije, pozdravila je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Projekat “Brzinom do Zvezda” pokrenut je sa ciljem razvoja i popularizacije atletike i promovisanja sporta i fizičke aktivnosti među osnovcima. Ideja vodilja je da se deca integrišu u zdrav sistem koji će doprineti njihovom srećnijem odrastanju i razvoju.

Sportski savez Užice i Grad Užice sa zadovoljstvom su uzeli učešće u realizaciji manifestacije sa idejom da se deca integrišu u zdrav sistem, koji će doprineti njihovom srećnijem odrastanju i razvoju.

Ovim velikim projektom prošle godine obuhvaćeno je oko 120.000 dece, iz 350 škola sa teritorije Republike Srbije. Iz svake osnovne škole takmiči se po osam devojčica i osam dečaka a kada se završe takmičenja po gradovima uslediće trka super finala.

Zlatiborske Novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.